lunes, 10 de mayo de 2010

"Poema LXXXI", d'Ausiàs March (per Karen Gutiérrez i Miguel A. Lara)


"Ausiàs March(1397-1459), el primer gran poeta del segle XV, supera definitivament la tradició trobadoresca i estableix les coordenades de la poesia moderna. La novetat respecte al context literari del moment és el concepte mateix de las funció de la poesia i de la dona. Les imatges extremes amb què la construeix són d'una modernitat encara vigent..."
"March omple de dinàmica reflexiva i filosòfica els seus versos. Llegir-lo avui encara és un cop de puny al fetge dels sentiments i dels pensaments".



2 comentarios:

  1. Per seguir una mica un ordre, començaré per dir que el comentari del poema hauria d'haver estat una mica més estructurat. D'Ausiàs March ens diu gairebé poca informació, i un punt que podria haver destacat (i així aprofitar una mica per relacionar-lo amb el tema del poema, el qual no s'ha especificat) és que l'escriptor en aquesta obra en parla sobre les seves obsessions: principalment l'amor i la mort.
    Un punt que no m'ha quedat molt clar es l'estructura, tot i que he trobat a faltar, l'estil, el punt de vista o potser definir clarament el tema del poema.

    ResponderEliminar
  2. Tinc un punt de vista semblant al de la Leticia, potser sería necessari i, sobretot, positiu per la comprensió de l'informació un cert ordre en el comentari ja que d'altra manera l'informació és més confusa i menys precisa, però s'ha de tenir en compte la dificultat que comporta la brevetat del poema que allunya la composició de la resta de l'obra poética de March

    ResponderEliminar